Hvor meget kan jeg tabe mig?

Hvis du overholder din Feltplan, skal du regne med at kunne tabe dig ½ -1 kg om ugen i gennemsnit. Vægttabet er normalt størst i de første uger. Herefter kan det svinge lidt.


Grunde til manglende vægttab

Måske er der perioder, hvor du ikke synes, der sker noget på vægten, selvom du følger din kostplan. Det kan der være flere forklaringer på.

  • Du kan sagtens have tabt ½-1 kilo fedt fra dine fedtdepoter, uden du kan se det. Det er fordi, din vægt fra uge til uge kan være påvirket af fx væske eller mad i kroppen. Fedtet kan altså godt være forsvundet, selvom du ikke altid kan se det tydeligt på vægten.
  • Er du begyndt at motionere mere, kan din muskelmasse blive større og komme til at overskygge et mindre vægttab - men det er ikke dårligt, for større muskler øger din forbrænding.
  • Der er forskel på, hvor meget og hvor hurtigt vi taber os. Det afhænger blandt andet af graden af overvægt, køn, alder, mængden af muskler og placeringen af fedtdepoterne. Det er derfor ikke altid en god idé, at sammenligne dig selv med andre, du kender.


Kilde: "Spis for livet" af Arne Astrup, Ulla Pedersen, Søren Toubro og Annette Vedelspang, 2002

Vidste du...
.. at når du spiser en pose vingummi, er det ligesom at spise 40 sukkerknalder.
Afstemning

Bruger du din cykel hver dag?

Ja 6 %
Nogle gange 38 %
Nej 56 %

Du skal logge på for at kunne stemme.