Frosne fødevarer er sunde

Vælger du frosne grøntsager frem for friske, er det ofte et sundere valg. Vitaminindholdet i friske grøntsager daler nemlig, jo længere tid der går efter høsten, og det kan nogle gange være lang tid, især når det gælder udenlandsk frugt og grønt. Når grøntsagerne fryses ned, nedsættes den naturlige forældelsesproces, og vitaminer, mineraler og næringsstoffer bevares.

Eksempelvis falder indholdet af C-vitamin i friske ærter med cirka en tredjedel allerede to dage efter høsten. Men når ærterne lynfryses (efter blanchering), er vitamintabet minimalt, og efter 9 måneder i fryseren har ærterne blot mistet 5 procent af C-vitaminindholdet. Præcis det samme gælder indholdet af B-vitaminet folsyre, som især er vigtigt for gravide kvinder. Så frosne grøntsager er mindst lige så sunde som dem, vi køber friske. Og de er lettere at opbevare, og spildet er mindre.


Fra: "Verdens Bedste Kur" af Christian Bitz & Arne Astrup, 2012

Vidste du...
.. at hvis du spiser en chokoladebar, skal din krop forbrænde ligeså meget, som hvis du havde spist 2½ kilo agurk!
Afstemning

Hvad er for dig den hyppigste grund til ikke at at træne?

Jeg er for træt 6 %
Jeg har ikke overskud 50 %
Jeg har en skade 22 %
Jeg gider ikke 22 %
Jeg har ikke et sted at træne 0 %

Du skal logge på for at kunne stemme.