Tag en rask travetur

Gåture er god vintermotion. I de danske skove og grønne områder er der masser af stier og muligheder for at få frisk luft. Hjerteforeningen har mange steder i landet markerede hjertestier, der angiver, hvor anstrengende en rute er, så man kan tilpasse turen efter sin fysiske form. Men det bedste af det hele er måske, at man nemt kan nyde gåturen sammen med venner og familie. Denne søde tid med jul og nytår kan nemt sætte et par kilo ekstra på sidebenene, men bryd traditionen med det ene ædegilde efter det andet med en god tur ud i den friske luft. Der er masser af sundhed at hente i hvert eneste ekstra skridt. Og tag bare hele julefrokosten med, det vil give kroppen en velfortjent pause fra den megen mad. Når man går en tur, betyder det, at maden er i maven og tarmen i kortere tid end ellers, og det kan muligvis nedsætte risikoen for visse kræftformer.

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at vi hver dag er fysisk aktive i minimum 30 minutter, men de 30 minutter kan omsættes til 10.000-12.000 skridt og give de samme sundhedsmæssige fordele. 


Så mange skridt skal du gå for at kontrollere vægten


Mænd                                                         

Under 50 år: 12.000
Over 50 år: 11.000

Kvinder

20-40 år: 12.000
40-50 år: 11.000
50-60 år: 10.000
Over 60 år: 8.000


Kom godt i gang

Har du mod på at tage flere skridt for sundheden, kan du med fordel skrive en skridttæller på ønskesedlen til jul. De fås i mange forskellige kvaliteter, men det kan betale sig at finde en, der tæller alle de skridt, man tager.

En nyligt publiceret undersøgelse fra New Zealand viser, at den bedste forebyggende behandling er at få mere fysisk aktivitet ind i dagligdagen. Undersøgelsen viste også at de deltagere, der brugte teknologi, som eksempelvis en skridttæller og førte dagbog fik bedre resultater og var mere vedholdende.


Mangler du selskab?

Mangler du nogen at dele din gåture med, så start turen på internettet. Hjemmesiderne
www.fodslaw.dk, www.dvl.dk eller www.vandrekalenderen.dk samler gå-glade mennesker til dejlige ture.


Vidste du ...

... At det er farligt at sidde stille for længe? Ny forskning tyder på, at hvis man sidder stille i mange timer dagligt, så øger det risikoen for sygdomme så væsentligt, at det udjævner fordelene ved 30 minutters daglig motion. En god tommelfingerregel er minimum at gå rundt minimum et par minutter hver time.


Kilde: Helse

Vidste du...
.. at motion giver dig overskud og gør dig glad.
Afstemning

Hvilken slags eksotisk mad, synes du, smager bedst?

Italiensk mad 40 %
Thailandsk mad 10 %
Indisk mad 10 %
Japansk (Sushi) 20 %
Andet 20 %

Du skal logge på for at kunne stemme.