Arbejdsark

Om arbejdsarkene

Arbejdsarkene kan du printe ud og bruge som hjælp og støtte til rygestop. Det er godt at benytte nogle redskaber, og med arbejdsarkene kan du både få hjælp til at finde frem til hvorfor du ryger, hvorfor det er svært at holde op og hvor afhængig du er. Du kan også få inspiration til hvordan du kan håndtere abstinenser, og få ideer til håndtering af svære situationer. 


Grunde til rygestop

Skriv ned hvad du gerne vil væk fra ved rygningen, og hvor du gerne vil hen efter rygestoppet. Du kan evt. hænge den op derhjemme, så du har noget der kan holde motivationen oppe.

Hent arbejdsarket ved at klikke her     


Svære situationer   

Alle rygere vil have bestemte situationer, hvor det er sværere end normalt at lade værre med at ryge. Det kan være i kaffepausen, til en fest eller efter maden. Forbered dig selv på hvad du vil gøre i de svære situationer, og find metoder til at undgå det. Skriv det ned på papiret og hæng det op derhjemme, så du altid kan se hvad du skal gøre i de svære situationer.

 Hent arbejdsarket ved at klikke her      

 

Beløn dig selv

Ved rygestop er det vigtigt at belønne sig selv. Find ud af hvad der gør dig glad, og brug nogen af belønningerne når du vælger en cigaret fra. Du kan finde inspiration nedenfor til belønninger.

Hent arbejdsarket ved at klikke her      


Kilde: Kræftens Bekæmpelse

Vidste du...
.. at du bliver sundere i løbet af et par timer, når du stopper med at ryge!
Afstemning

Hvad får du mest energi af at lave?

Dyrke motion 63 %
Få en middagslur på sofaen 8 %
Meditere 4 %
Grine 25 %
God mad 0 %

Du skal logge på for at kunne stemme.