E-cigaretter

E-cigaretter benyttes af ca. 3 % procent af den danske befolkning over 15 år. E-cigaretten sælges i Danmark, men det er endnu ikke blevet godkendt at sælge den med nikotin, da Sundhedsstyrelsen først skal godkende den som et lægemiddel.

En E-cigaret kaldes også for en damp-cigaret og er en batteridrevet glødetråd, der opvarmer væske med kemiske stoffer. Der er tilsat smagstoffer i E-cigaretter, og de fleste, der benytter sig af E-cigaretter, bruger dem med nikotin. Dog anvender de fleste E-cigaretten, fordi de prøver at holde op med at ryge eller nedsætte deres forbrug.

Som nævnt bruges E-cigaretten af nogle som en hjælp til rygestop, da den kan være en vej væk fra almindelige cigaretter. Der foreligger dog ingen videnskabelig dokumentation for, at den har effekt på rygestop.

Der er i rygeloven endnu ikke nogen lov omkring E-cigaretter, og der foreligger ikke bevis for, om dampene kan have sundhedsskadelig konsekvens, både med og uden nikotin. Det vides heller ikke, om dampene passivt kan have konsekvenser for dem, der befinder sig i samme lokale.


På trods af uvisheden og den manglende dokumentation om E-cigaretten, er den i Danmark blevet populær, da man kan benytte den alle vegne, og for nogle brugere være en vej væk fra cigaretter og nikotinafhængighed.


Kilder:

Sundhedsstyrrelsen

Kræftens Bekæmpelse

Vidste du...
.. at rygning giver risiko for komplikationer, hvis du skal opereres. Så stop med at ryge 6 uger før din operation og sænk risikoen for komplikationer.
Afstemning

Hvordan kan du bedst lide at arbejde?

I teams 59 %
Selvstændigt 35 %
Det ved jeg ikke 6 %

Du skal logge på for at kunne stemme.