E-cigaretter

E-cigaretter benyttes af ca. 3 % procent af den danske befolkning over 15 år. E-cigaretten sælges i Danmark, men det er endnu ikke blevet godkendt at sælge den med nikotin, da Sundhedsstyrelsen først skal godkende den som et lægemiddel.

En E-cigaret kaldes også for en damp-cigaret og er en batteridrevet glødetråd, der opvarmer væske med kemiske stoffer. Der er tilsat smagstoffer i E-cigaretter, og de fleste, der benytter sig af E-cigaretter, bruger dem med nikotin. Dog anvender de fleste E-cigaretten, fordi de prøver at holde op med at ryge eller nedsætte deres forbrug.

Som nævnt bruges E-cigaretten af nogle som en hjælp til rygestop, da den kan være en vej væk fra almindelige cigaretter. Der foreligger dog ingen videnskabelig dokumentation for, at den har effekt på rygestop.

Der er i rygeloven endnu ikke nogen lov omkring E-cigaretter, og der foreligger ikke bevis for, om dampene kan have sundhedsskadelig konsekvens, både med og uden nikotin. Det vides heller ikke, om dampene passivt kan have konsekvenser for dem, der befinder sig i samme lokale.


På trods af uvisheden og den manglende dokumentation om E-cigaretten, er den i Danmark blevet populær, da man kan benytte den alle vegne, og for nogle brugere være en vej væk fra cigaretter og nikotinafhængighed.


Kilder:

Sundhedsstyrrelsen

Kræftens Bekæmpelse

Vidste du...
.. at tobaksrøg indeholder over 4.000 forskellige stoffer. Hovedparten er gas og luftarter, resten er partikler. Mest kendt er nikotin, som skaber afhængighed.
Afstemning

Hvilken årstid er din favorit?

Forår 17 %
Sommer 72 %
Efterår 6 %
Vinter 6 %

Du skal logge på for at kunne stemme.