Kræft

Betegnelsen kræft dækker over en gruppe af sygdomme, hvor det væsentligste fællestræk er ukontrolleret cellevækst. Fysisk aktivitet har vist sig at mindske risikoen for at udvikle nogle kræftformer.


Brystkræft

Brystkræft er den hyppigste kræftform blandt danske kvinder. Motion har vist sig at reducere risikoen for at udvikle brystkræft og mangel på motion efter en diagnosticering har vist sig at reducere mulighederne for helbredelse. Flere overvægtige personer end normalvægtige får brystkræft.


Tarmkræft

Tarmkræft er en fællesbetegnelse for flere typer af kræft og er en af de hyppigste kræftformer hos begge køn. Mange får kræft i tyktarmen. Motion har vist sig at mindske risikoen for at udvikle tyktarmskræft og øger sandsynligheden for helbredelse. Flere overvægtige personer end normalvægtige udvikler tyktarmskræft.


Andre kræftformer

Forekomsten af prostatakræft hos mænd og livmoderkræft hos kvinder ser ligeledes ud til at falde hos personer, der har et højt fysisk aktivitetsniveau.

Personer med kræft kan med fordel dyrke motion, da det mindsker bivirkninger, angst og depression, giver ro og styrke, flytter fokus fra sygdommen og forbedrer immunforsvaret.


Fra: Alt om kost

Vidste du...
.. at du ser friskere ud om morgenen, hvis du har sovet godt.
Afstemning

Hvad får du mest energi af at lave?

Dyrke motion 63 %
Få en middagslur på sofaen 8 %
Meditere 4 %
Grine 25 %
God mad 0 %

Du skal logge på for at kunne stemme.