Type 2 diabetes

Den hyppigste form for diabetes er type 2-diabetes. 4 ud af 5 diabetiker har denne sygdom. Sygdommen er arvelig, men udløses i mange tilfælde af manglende fysisk aktivitet og usunde madvaner.


Flest blandt ældre

Forekomsten af type 2-diabetes er størst blandt ældre, og det er grunden til at sygdommen til tider omtales som aldersdiabetes eller gammelmandssukkersyge. Der er ca. 200.000 danskere med type 2-diabetes og formentlig et lignende antal, der har sygdommen uden at vide det.

Type 2-diabetes skyldes lav insulinfølsomhed, hvilket vil sige, at virkningen af den insulin, som kroppen producerer, er dårlig. Type 2-diabetes kan behandles med livsstilsændringer, hvor der fokuseres på vægttab gennem motion og sund mad.


Forebyggelse og behandling

Motion har vist sig at forebygge og nedsætte risikoen for at udvikle type 2-diabetes. Kombineres motion med sunde madvaner og vægttab bliver resultatet endnu bedre. Behandlingen af Type 2-diabetes handler om at holde blodsukkeret så tæt på normalt som muligt. Behandlingen foregår i første omgang med livsstilsændringer og først herefter medicinsk, hvis livsstilsændringer ikke viser sig at have tilstrækkelig effekt.


Fra: Alt om kost

Vidste du...
.. at risikoen for at udvikle sygdom er lavere, hvis du som kvinde max drikker 7 genstande om ugen, og som mand drikker max 14 genstande om ugen.
Afstemning

Når du er social med kolleger eller venner, er det så uden alkohol?

Nej, aldrig 14 %
Nogle gange 57 %
Ja 29 %

Du skal logge på for at kunne stemme.