Smil til verden

Hvis du smiler til verden, så smiler den igen. Nogen vil sikkert sige, at det gamle talesprog ikke har en reel kobling til den virkelige verden. Men faktisk er latter og smil en af de bedste måder at forbedre dit og andres humør på. Så det er en god idé at smile til andre, hvad end det er mennesker på gaden, kollegaer på arbejdet, venner eller familie i hjemmet.

Latter får os til at slappe af, og smilet kan forbedre vores evne til at rumme de hændelser i hverdagen, som vi alligevel ikke har kontrol over. Latter og smil er derfor en god her-og-nu medicin mod stress og dårligt humør.


Latter giver lykke

Latter og smil øger produktionen af endorfiner i kroppen. Det er et kemisk stof i hjernen, der giver en følelse af glæde og velvære. Og det er ikke kun i dig, at endorfinerne øges, når du smiler. Det gør de også i andre, der ser dig smile. Det gør os glade at se andre være det. Om vi vil det eller ej, er vores hjerne indrettet på den måde.

Så hvis du prøver at være bevidst om at smile til verden, selvom du er nedtrykt og har travlt, så smiler verden garanteret tilbage til dig. Det må da være indbegrebet af en god cirkel.


Øvelse:

Inden du går i seng, kan du prøve at skrive 5 gode ting ned du har oplevet i dag. Det kan være du har haft en god oplevelse med din familie, en ven eller mødt en fremmed der gav et smil. Det er helt op til dig, hvad der skal stå på listen.

Skriv det ned, så kan du sove med et smil på læben, og så har du en positiv seddel at vågne op til.


Kilde: "Kom af med din stress" af Birgitte Nymann 2007


Vidste du...
.. at dopamin er et stof, som hjernen laver, når du dyrker motion. Det er et stof, som giver dig overskud og gør dig glad.
Afstemning

Hvor kan du bedst lide at motionere?

I en sportsklub 24 %
Hjemme hos mig selv 0 %
Udenfor når vejret er til det 59 %
I et fitnesscenter 6 %
Det ved jeg ikke 12 %

Du skal logge på for at kunne stemme.